top of page
roughie-ret-vert-xl.png
bosbespreking-s.jpg
roughie-ret-vert.png

Where good people meet,
good things happen

Stel je voor…

Vergaderen midden in de natuur,
Een workshop geven in de woonkamer,
Een training op oma’s zolder,
Wanden en tafels volschrijven bij een brainstormsessie of een teammeeting.

 

Wees welkom in de Bosschuur voor al jouw huiselijke meetings en feesten.

~ Where good people meet, good things happen ~ 

 

Better Meetings is een plek van betekenis. Voor de mensen die bij ons komen vergaderen en zich onmiddellijk thuis voelen midden in de natuur. Voor de jongeren die bij ons een opleiding krijgen en elke dag meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Voor de mensen die bij ons een kantoorruimte huren en elke dag genieten van de omgeving en de seizoenen. Voor de mensen die bij ons werken en helemaal zichzelf kunnen zijn. Zich met hart en ziel inzetten om het anderen naar de zin te maken. We zijn ook van betekenis voor vrouwen met minder kansen in het leven en bieden ook hen opleidingskansen.  

 

We willen meer zijn dan een prachtige vergaderplek in de bossen. We willen elke dag weer een beetje ‘Better’ zijn. Beter voor de natuur, beter voor de wereld en beter voor jou als onze gast. Dat voel en proef je op het moment dat je bij ons binnenkomt. De warme begroeting, persoonlijke aandacht en interesse. De sfeer in het gebouw, de warme vergaderruimtes. De verse ingrediënten, met liefde bereid door onze chefs. Een heerlijk lunchbuffet of een intiem diner. ‘Standaard’ bestaat niet bij ons, persoonlijk en op maat wel.  

Duurzaamheid is bij ons geen streven maar een uitgangspunt. We zijn een sociale onderneming, B-Corp gecertificeerd. Groei staat voor ons niet voorop. Kwaliteit en impact wel. De jongeren die we opleiden, het voedsel dat we bereiden, de gasten die we inspireren, de mensen bij ons werken en voor wie we een tweede familie zijn. Via Buzz Women leiden we duizenden vrouwen op in ontwikkelingslanden. Elk jaar doneren we een percentage van onze omzet op zaalhuur aan deze ondernemende stichting.  

 

Bij Better Meetings nodigen we mensen uit om niet alleen zichzelf te zijn, maar ook anders. Menselijker, betekenisvoller, gezonder. Vanuit ontspannenheid en plezier. Daarom is ons motto: Where good people meet, good things happen. 

Ons verhaal

Kim.jpg
roughie-ret-vert.png

Kim

BM Portretten en teamfoto's (2).jpg
roughie-ret-vert.png

Astrid

Renate.jpg
roughie-ret-vert.png

Renate

Sahil Gill Head Chef.jpg
roughie-ret-vert.png

Sahil

Dave .jpg
roughie-ret-vert.png

Dave

Bas.jpg
roughie-ret-vert.png

Bas

IMG_6956.jpg
roughie-ret-vert.png

Tom

thumbnail_Comens HR (32).jpg
roughie-ret-vert.png

Anneke

BM Portretten en teamfoto's (6).jpg
roughie-ret-vert.png

Agnes

Meet The Team

gebouw-glr.jpg
roughie-ret-vert.png

De geschiedenis van ons Huis. 

Al sinds 2010 zitten wij op deze

prachtige plek, midden in het groen en verstopt in het bos.  

 

Als je ons eenmaal gevonden hebt… Dan kom je zeker nog eens terug. 

 

Ons Huis heeft een heel rijke

geschiedenis, we delen graag de

leukste feitjes en weetjes. 

Eerst gaan we terug naar het jaar 1950: de Koreaanse oorlog, waarin ruim 4000 Nederlandse militairen hebben meegevochten om het prowesterse Zuid-Korea te steunen.Veel militairen die terugkwamen waren zwaar getraumatiseerd en werden hier in Huis opgevangen. Zij kregen destijds, in wat nu onze Huiskamer heet, therapie afgewisseld met militaire oefeningen en sliepen in barakken rondom ons pand. Het was destijds het enige militaire hospitaal in heel Europa dat zich uitsluitend richtte op militairen met oorlogstrauma. 

Het mooie bos waarin we zitten wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Ooit was het pand hun eerste hoofdkwartier. Grappig om te weten: is dat Staatsbosbeheer in een latere fase onze Huiskamer gebruikt heeft als opstalplek voor de tractoren. Dat kun je nog goed zien aan de grote raampartijen, wat toen nog deuren waren. Ze reden de tractoren zo gemakkelijk naar binnen. Weer later werd dezelfde Huiskamer als gymzaal voor de basisschool van Austerlitz.  Heb jij de turnringen in het plafond al gespot?   

In 1996, nam managementgoeroe en bevlogen entrepreneur Eckart Wintzen zijn intrek in ons pand. Nadat Eckart zijn bedrijf BSO (bekend van de celdeling filosofie) had verkocht begon hij in ons huis zijn ‘social incubator’. In wat nu de Rootskamer heet, zat hij vroeger aan de grote robuuste tafel te werken. Met zijn vooruitstrevende visie en afwijkende ideeën was hij zonder twijfel de meest eigenzinnige ondernemer van zijn generatie. Hij bleek zijn tijd ver vooruit – had toen al het video bellen al ontdekt - en hield zich bezig met ethisch en duurzaam ondernemen. Op ‘Oma’s zolder’ tref je nog een mooie foto van Eckart aan als eerbetoon aan deze markante ondernemer.

 

Kortom, ons huis heeft een rijke en bruisende historie. Een plek waar jong en oud samenkomt. Waar bijzondere mensen aan betekenisvolle projecten werken. Of zoals wij het zeggen: ‘Where good people meet, good things will happen’.  

our-story
people
roughie-ret-vert.png
history
GBD44_B-Corp-Logo.png

'B Corps certified'

Wij zijn B Corps gecertificeerd. Met het boeken van jouw bijeenkomst, vloeit een deel van onze jaaromzet direct door naar Buzz Women. Dit betekent door onze gasten die hier een bijeenkomst bijwonen, er vrouwen een kans krijgen op educatie! Scroll naar beneden voor meer informatie over Stichting Buzz Women.

Better Meetings is een gecertificeerde B Corp onderneming: bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. Het B Corps-certificaat geeft aan dat bedrijven transparant, ethisch en duurzaam opereren. Een strenge voorwaarde is het hebben van een missie die niet alleen om winst draait. Better Meetings is niet alleen zelf een B Corp, maar ook trainings- en vergaderlocatie voor B Corp ondernemingen o.a. Patagonia en Triodos Bank.

buzzchauffeur.jpg

Buzz Women

Driving Prosperity Home

430.000 vrouwen opgeleid in India, Gambia en Georgië

Ons mooiste project in India, Gambia en Georgië. Door jouw komst draag je bij aan Buzz Women.

'It takes one woman to change the destiny of a whole family' 

 

Ons bijzondere project in India, Gambia en Georgië, Buzz Women, is een mobiele school die dagelijks vrouwen met een laag inkomen helpt om hun eigen ondernemerschap vorm te geven.

Inmiddels heeft Buzz Women al ruim 430.000 vrouwen getraind en het doel voor 2030 is maar liefst 10 miljoen vrouwen wereldwijd.

 

Met alle plezier vertellen wij de mooie verhalen, of neem zelf een kijkje op de website van  Buzz Women.

bottom of page