top of page
roughie-ret-vert-xl.png
picnicbank-glr.jpg
roughie-ret-vert.png

Onderwijs

In onze Keuken zul je onze leerlingen tegenkomen van het VSO Heuvelrug. Zij bereiden met veel plezier, onder begeleiding van leraar Tom, jouw (h)eerlijke lunch.  

Kenmerkend voor deze leerlingen is dat zij ernstige belemmeringen in het onderwijs ondervinden als gevolg van psychiatrische problematiek. Vaak i.c.m. leer en gedragsproblemen en een licht verstandelijke beperking. 

Ze zitten in leerjaar 4, in de beroepsgerichte fase en worden voorbereid op uitstroom naar een reguliere werkplek. Naast de drie stagedagen volgen de leerlingen lessen op school in taal, rekenen en burgerschap. 

Voor hen dit deze stage een eerste stap richting de arbeidsmarkt in de samenleving, voor ons een onmisbare samenwerking. Toen Bas jaren geleden begon als chefkok bij Better Meetings, had hij als enige voorwaarde deze leerlingen een stageplek aan te bieden.  

Elk jaar krijgen 10 leerlingen de mogelijkheid om in onze Keuken stage te lopen met als doel aan het einde van het jaar het certificaat ‘Werken in de Keuken’ te behalen. Wij werken nu al 8 jaar met deze toppers en ze zijn niet meer weg te denken in de Keuken. 

Naast een certificaat krijgen ze ook tools om mee te bewegen in de maatschappij. Iemand aankijken, een hand geven, jezelf voorstellen, op tijd zijn, zijn de basisregels die we ze meegeven. De leerlingen worden echt opgenomen in ons bedrijf; samen zijn we een team. We geven ze het gevoel dat ze iets kunnen bereiken en dat ze mogen zijn wie ze zijn.  

 

When good people meet, good things happen. 

bottom of page