top of page
roughie-ret-vert-xl.png
roughie-ret-vert.png

Recept

Asperge bouillon 

  

Het is voorjaar en de asperges schieten uit de grond! Een tijd waar ik elk jaar weer enorm naar uitkijk.

De afgelopen jaren zie je de trend dat door heel Nederland er altijd wel een aantal boeren een stukje land gebruiken om deze heerlijke groenten te verbouwen en zo is het dus ook steeds beter als lokaal product te verkrijgen. De asperge is echt een groente waar je geen afval van hebt, je kan alles gebruiken en het is super gezond.

In dit recept gebruiken we de schillen en het einde van de steel voor de bouillon, en na het koken composteren we wat er overblijft!

  

Ingrediënten   (Voor vier personen) 

1 kg witte asperges 

1.5 liter water 

Paddenstoelen bouillonblokje 

Snufje zout en suiker 

Foelie 

Schil de asperges met een dunschiller en schil ze niet te dun. Haal 2 cm van het einde af en doe deze samen met de schillen in een pan. Vul deze met 1.5 l water met wat zout, suiker, foelie en het bouillonblokje. 

  

Als het kookt kan het vuur uit en mag het door een zeef. De kontjes en de schillen mogen in de compost bak! De bouillon mag weer op het vuur. 

  

Snijd de geschilde asperges aan gelijke stukken van 2 cm en doe deze in de bouillon en breng dit aan de kook. Als het kookt zacht zetten voor 5 minuten en eventueel wat zoet naar smaak toe voegen. 

  

Uiteraard kan de soep ook worden gemaakt met room, doe dan het water 1 liter maken en 1\2 liter verse slagroom! 

  

Eet smakelijk!! 

    

bottom of page